Regulament Concurs Literar „Ideile Ștefaniei”, Ediția de Toamnă-Iarnă

Condiții de participare

Prin participarea la concurs, declarați că sunteți de acord cu condițiile de participare.

La acest concurs are dreptul de a participa orice persoană cu vârsta minimă de 14 ani, indiferent de sex, etnie, preferințe politice sau sexuale.

Premiile sunt surpriză și vor fi dezvăluite doar câștigătorilor. Nu se acordă contravaloarea premiilor în bani. Câștigătorii vor fi anunțați prin mail/comentarii pe blog și vor fi informați de pașii necesari pentru a intra în posesia premiilor. Aceștia nu sunt obligați să accepte premiile. Pentru detalii sau întrebări și pentru a vă exprima dorința de participare la concurs trimiteți un email la adresa ideilestefaniei@gmail.com


Organizatorul concursului nu va dezvălui niciunei terțe părți informațiile preluate de la participanți.

Organizatorul concursului nu va publica textele primite în online sau în offline sub niciun alt pseudonim, ci ele vor fi publicate pe blogul Ideile Ștefaniei DOAR CU ACORDUL PARTICIPANTULUI și sub numele de drept al AUTORULUI.

Textele vor fi scrise într-un GOOGLE DOCS – care va fi denumit cu titlul lucrării și numele participantului (de exemplu, Popescu Marcela – Amintiri).

Fiecare participant va avea propria lui viziune, așadar va fi liber să scrie cum simte. DATA LIMITĂ LA CARE TEXTELE POT FI TRIMISE ESTE 30 NOIEMBRIE 2021. Câștigătorii vor fi anunțați în termen de 3 zile, de la data-limită.

Dacă acceptați provocarea de a scrie, aștept un email de la voi, care să conțină subiectul CONCURS BLOG, secțiunea aleasă și textul vostru.

SECȚIUNEA UNU

Scrieți continuarea unuia dintre textele de mai jos:

-Nu mi-ai zis niciodată: Ce s-a întâmplat în noaptea aceea?

SAU

În poză zâmbeam, dar n-a fost cea mai fericită zi din viața mea.

SAU

Nu-mi datorezi nimic. Stai liniștită.

Nu aș vrea să vă limitez creativitatea și libertatea, așadar paragraful poate fi așezat oriunde – fie la începutul textului, fie inserat în text, singura condiție este ca acesta să existe în fragmentul pe care-l primesc de la voi.

SECȚIUNEA DOI

Pentru a participa la această secțiune, va trebui să alegeți unul dintre textele primei ediții și să scrieți o continuare a poveștii, fie alegeți un personaj din acele texte și construiți în jurul său o altă poveste, fie puteți rescrie aceeași poveste din perspectiva unui alt personaj. De exemplu, Omul meu – o povestire scrisă din perspectiva pisicii poate fi redată, de această dată, din perspectiva bărbatului sau a femeii care vine să-l viziteze, sau, din perspectiva unui alt animal de companie (un papagal din colivie) – îndrăzniți să scrieți fără limite! Aș fi tare curioasă ce iese!

Concursul se va desfășura în perioada 20 octombrie 202130 noiembrie 2021, iar câștigătorii vor avea la dispoziție o lună (de la data încheierii concursului) să-și revendice premiile – în cazul în care sunt interesați, ultima zi în care pot intra în posesia premiilor fiind 31 decembrie 2021. Premiile fie vor fi trimise prin poștă, fie vor fi transmise prin email (unde e cazul).

SECȚIUNEA TREI

Scrieți un text (eseu, povestire sau poem/poezii, descriere) pe care vi-l inspiră următoarea fotografie:

Dimensiunea textului sa fie intre 1 si 3 pagini.

Sursa foto: Pinterest

Se vor acorda:

 • PREMIUL I, II, III – la fiecare secțiune
 • TROFEUL <<Ideile Ștefaniei>>
 • PREMIUL DE ÎNCURAJARE
 • PREMIUL SPECIAL
 • MENȚIUNE
 • În total 13 PREMII SURPRIZĂ.

PRIN ACEST CONCURS ÎMI DORESC SĂ ÎNCURAJEZ CREATIVITATEA ÎN SCRIS!

Știu că e greu să te înscrii la un concurs dacă nu știi ce fel de premii vei primi, nu vă pot promite că o să dau un iphone, vor fi premii simbolice – într-adevăr- dar mai important decât orice premiu, este experiența (zic eu) care nu poate fi cuantificabilă în bani.

În afară de puțin timp, ce aveți de pierdut, dragilor dacă vă înscrieți? Este gratuit, nu voi emite taxă de participare. Mi-aș dori să am timpul și energia necesară să susțin acest proiect în fiecare an – dacă văd un minim de interes.

Participarea la acest concurs implică obligativitatea respectării tuturor prevederilor prezentului Regulament. Prin participarea la acest concurs, participanții declară că au luat la cunoștință, respectă și se conformează tuturor prevederilor, termenilor și condițiilor prezentului Regulament pe care le acceptă ca atare.

Prin participarea la acest concurs, vă exprimați consimțământul ca datele dumneavoastră cu caracter personal (nume, prenume, adresa de email și orice alte date ne transmiteți dvs) să fie prelucrate în scopul înscrierii și participării la concursul online „Ideile Ștefaniei.” Nu vom transmite datele dumneavoastră vreunei terțe părți. Acestea vor fi utilizate doar în vederea participării la concurs și a intrării în posesia premiilor.

ATENȚIE! Cei care mi-au trimis deja texte pentru ediția de vară vor participa în cadrul acestei ediții de toamnă! Puteți participa la toate secțiunile, cu oricâte texte doriți. VĂ DORESC MULT SUCCES ȘI INSPIRAȚIE!

Baremul de corectare îl găsiți aici.

15 gânduri despre „Regulament Concurs Literar „Ideile Ștefaniei”, Ediția de Toamnă-Iarnă

  1. Nu este obligatoriu să trimiteți câte un text pentru fiecare secțiune pentru a participa la concurs, ci puteți alege o singură secțiune cu un singur text. Dacă doriți să participați la mai multe secțiuni, puteți trimite mai multe texte creative. Mult succes!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s