Poveste interactivă – ep 10 – ultimul episod

-Doamne, Dumnezeule cine…cine face asta?le întrebă Miliuță stupefiat.

-Nu știm…eram legate la ochi n-am văzut nimic

Mili sună la poliție pentru a chema un echipaj care să le escorteze pe fete la părinți acasă și să le ceară declarații, iar el hotărî să investigheze în continuare.

În tunel, nu mai era decât o cameră- depozit în care erau ținute tot felul de lucruri – o sapă, o greblă, o bandă adezivă, sticle colorate cu un lichid vâscos. Totul era aranjat într-o dezordine perfectă.

Mili se întoarse în cabină și așteptă până se lumină de ziuă pentru a vorbi cu sora lui.

A doua zi, veni în grădina mănăstirii unde o găsi pe sora lui, îngrijind florile.

-Fifi, te rog ajută-mă, încearcă să-ți amintești ce s-a întâmplat.

-Nu mi-ai mai zis de mult timp așa. Mai știi când ne jucam?

-Îl cunoști pe Solzișor?

-Solzișooor!! Nuuu, te roog nu face asta! Nuuu te roog nu-i lăsa nuuuu, începu să țipe Filofteia

-Te rog… surioară liniștește-te am nevoie să-mi spui ce s-a întâmplat.

-Nu știu nu-mi amintesc…

Între timp, veni Maica Superioară și-l privi suspicioasă.

-Parcă spuneai că pleci?!

-Da, dar am vrut să verific dacă e bine sora mea.

-Ți-am explicat. Suntem frați și surori întru Hristos, dar odată intrate aici nu mai avem rude.

-Vreau să știu ce dracu se întâmplă aici, maică Stareță! E ceva straniu la mijloc și am impresia că dumitale știi despre ce este vorba!

-Maică Precista, tresăriră două călugărițe scuipând în sân și făcându-și cruci când îl auziră pe Miliuță vorbind urât.

-Să știi că nu-ți permit să-l pomenești pe necuratul la mine în mănăstire! Ai înțeles? Nici să mă acuzi de faptul că ascund nu știu ce! N-ascund nimic!! Totul e transparent.

-Da, maică. Știi cine mai vorbește despre transparență? Cel mai corupt politician are un discurs demagog despre cât de bine se ocupă el de țară. Și țara arde, maică! Ardeee-n flăcări și lor nu le pasă!

-Te rog să ieși afară, tinere. Măsoară-ți cuvintele! Aici e mănăstire nu bar de opinii – stăm la una mica și ne dăm cu părerea. Aici e locaș de rugăciune!

-Ce căutau tinerele alea ascunse în tunel? Răspunde-mi! Poliția e pe drum, adevărul se va afla. Merit să știu adevărul…

-Soțul meu…

-Poftim???

-Soțul meu e capul rețelei de trafic de organe.

-Ce vorbești ? Din câte știu călugărițele nu sunt căsătorite.

-Eu sunt doar Superioară, nu sunt și maică. Adevărata stareță a mănăstirii a murit în urmă cu ceva timp,i-am donat organele și i-am luat locul. Cine ar bănui o măicuță? Ne-am inflitrat aici ca să putem lucra bine…și crede-mă ne iese perfect.

-Doamne ferește, voi n-aveți Dumnezeu.

-Dumnezeu nu există, haha. Dumnezeul în care crezi tu nu există. Cum să existe când sunt atâtea nedreptăți?

-Ce se întâmplă cu sora mea? Ce i-ați făcut? După cum ți-am zis, facem oameni să dispară și apoi punem crimele în cârca celor nevinovați. S-a întâmplat ca sora ta să ne surprindă în timp ce operam la Solzișor acasă.

-Așadar, am dat greș….Solzișor e nevinovaat…

-Solzișor nu e bun de nimic, nici măcar să fie pește contrar poreclei pe care o are. Solzișor a fost doctor, pe vremuri. Doctorul Matei Georgescu. De când l-a părăsit nevasta, a suferit o depresie și a ajuns pe drumuri – un cerșetor. Am încercat să-l infiltrăm în rețeaua de proxeneți – dar nici măcar asta n-a mers.

-Doamneee, în ce lume trăim? Detectivul își pusese mâna în buzunar pentru a simți metaniile primite de la sora lui și spusese rugăciunea inimii în gând. Deși era curajos, toate atrocitățile astea îl făcuseră să se sperie de semenii lui.

MARELE FINAL

Final 1 – Văzându-l că își pune mâna în buzunar, crezu că scoate vreun pistol, așa că impostoarea îl împușcă mortal. Detectivul își privi călăul cu ochi reci, iar trupul său se prăbuși inert la pământ.

Final 2 – Între timp, poliția a ajuns la mănăstire, rețeaua a fost descoperită, iar toate dovezile distruse. Detectivul află cu stupoare că șeful poliției era nimeni altul decât soțul călugăriței. Miliuță fugi, dându-și seama că nu va reuși să le țină piept. La câteva luni, nu era niciun urmă de măicuță. Rețeaua își schimbase cuibul. Miliuță își jură că va face dreptate cu orice preț și că-și va găsi și sora, dispărută odată cu ei.

Final 3 – Nici bine n-a terminat rugăciunea de zis că apăru zâmbitoare surioara lui, Fifi. Îi părea tare rău că ea nu-și mai amintește multe lucruri și voia s-o ia cu el după ce se termină nebunia. Însă maica Superioară o trase pe Fifi după ea și-l amenință că dacă mai face vreun pas o omoară. Dar Miliuță n-o ascultă și înaintă. Maica Filofteia primi un glonte, iar Mili se năpusti asupra stareței. Curând, sirenele de poliție își făcură auzită prezența într-un mod asurzitor care trezea și morții din mormânt. Pe Fifi nu părea s-o deranjeze, iar pe chipul ei senin se putea întrevedea un zâmbet. Miliuță o strânge în brațe și plânge.

8 gânduri despre „Poveste interactivă – ep 10 – ultimul episod

  1. 2 – Între timp, poliția a ajuns la mănăstire, rețeaua a fost descoperită, iar toate dovezile distruse. Detectivul află cu stupoare că șeful poliției era nimeni altul decât soțul călugăriței. Miliuță fugi, dându-și seama că nu va reuși să le țină piept. La câteva luni, nu era niciun urmă de măicuță. Rețeaua își schimbase cuibul. Miliuță își jură că va face dreptate cu orice preț și că-și va găsi și sora, dispărută odată cu ei.

    Apreciat de 2 persoane

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s