Proba de foc într-o relație

Proba de foc a relației de cuplu se dă atunci când un partener nu-ți poate oferi ceea ce-ți dorești. E ușor să plutești într-o stare de fericire și de împlinire continuă atunci când celălalt îți face mereu pe plac. Atunci când partenerul nu-ți poate oferi ceea ce-ți dorești, e ușor să pleci, să renunți la relație în ideea în care – poți găsi ceva mai bun.

Proba de foc într-o relație se dă atunci când ai răbdare cu celălalt, când ai răbdare alături de el să construiți împreună, când există înțelegere, armonie. Desigur, e ușor să vorbești așa despre asta…teoria ca teoria…practica ne omoară, însă!

4 gânduri despre „Proba de foc într-o relație

 1. Frumoase gânduri ! A(i) pus „Punctul” pe… P(i) ! Circumferinta cercului vi(n)ci(os) ! Felicitari sincere !
  O seara minunata, relaxanta, binecuvântata si… Luminata, draga Stefania !

  Apreciază

 2. Merci aussi !
  „Mi-amintesc de povestea unui cuplu care fusese căsătorit de 60 de ani. Ei s-au certat rareori de-a lungul acelor ani şi zilele petrecute împreună au fost pline de fericire şi mulţumire. Ei au împărtăşit totul unul altuia şi nu au avut secrete între ei — cu o singură excepţie. Soţia avea o cutie pe care o ţinea în partea de sus a unui dulap şi când s-au căsătorit ea i-a spus soţului ei că nu trebuie niciodată să se uite înăuntru.

  După ce zeci de ani au trecut, a sosit momentul în care soţul a luat cutia şi a întrebat dacă, în final, el putea afla ce conţinea aceasta. Soţia a consimţit şi el a deschis-o descoperind două milieuri şi 25.000 de dolari. Când a întrebat-o pe soţie ce însemna aceasta, ea a răspuns: „Când ne-am căsătorit, mama mea mi-a spus că ori de câte ori eram supărată cu tine sau oricând tu spuneai sau făceai ceva ce mie nu-mi plăcea, să croşetez un mic milieu şi, apoi, să trec să vorbesc mai departe cu tine despre alte lucruri”.

  Soţul ei a fost impresionat până la lacrimi de această poveste plină de dragoste. El s-a minunat văzând că timp de 60 de ani de căsnicie el a supărat-o pe soţia lui doar atât încât ea să tricoteze două milieuri. Simţindu-se foarte bine cu privire la comportamentul său, el a luat mâna soţiei sale şi a spus: „Aceasta explică existenţa celor două milieuri, dar ce este cu cei 25.000 de dolari?”.

  Soţia lui a zâmbit blând şi a spus: „Aceştia sunt banii pe care i-am dobândit vânzând toate milieurile pe care le-am croşetat de-a lungul anilor”.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s